Is uw kind op zoek naar een bijbaantje? Als folderbezorger kunnen jongeren zelf eenvoudig geld verdienen en sparen voor leuke extra’s.

WERKEN VANAF 13 JAAR

Jongeren doen tijdens de middelbareschooltijd vaak hun eerste werkervaring op. Vanaf 13 jaar mag je namelijk je eigen geld gaan verdienen met klusjes zoals oppassen of met een bijbaantje als folderbezorger. Voor tieners is folders bezorgen ideaal, omdat het goed te combineren is met school, sport en hobby’s. Daarnaast werk je lekker in de buitenlucht en ben je veel in beweging.

Ervaring voor de toekomst

Folders bezorgen levert meer dan alleen geld op. Het is goed voor uw kind om naast school ook ervaring op te doen met een eigen folderwijk. Zo leren jongeren bijvoorbeeld:

Deze beroepsvaardigheden zijn voor iedere werkgever nu en in de toekomst belangrijk. Een bijbaantje als folderbezorger is dus zeer leerzaam voor uw kind. Daarnaast leren jongeren ook de waarde van geld kennen. Een smartphone, games, kleding: het kost tenslotte allemaal geld en daar moet je voor werken.

Wat kunt u doen als ouder/verzorger?

Een nieuw bijbaantje is natuurlijk altijd even spannend. Als ouder/verzorger kunt u uw kind hierin begeleiden door samen afspraken te maken over de bezorgtijden. Ook kunt u bijvoorbeeld de eerste bezorging meelopen, zodat uw kind de wijk leert kennen. Na wat hulp weet uw kind hoe alles werkt en kan hij of zij wekelijks zelfstandig aan de slag.

Meer informatie

Bij veelgestelde vragen vindt u meer informatie over folders bezorgen. Neem voor verdere vragen gerust contact met ons op.