20 maart 2014: B&L Verspreidingen is energie neutraal! In ieder geval de E die door zonnepanelen wordt opgewekt!

“Bij B&L is investeren in duurzaamheid een belangrijk thema. Het plaatsen van zonnepanelen past in het streven om onze bedrijfsprocessen verder te verduurzamen”. zegt Maurice Botter, directeur bij B&L Verspreidingen. “En met zonne-energie maken wij een grote stap met de invulling van onze duurzaamheidsambities”

     

       

      

  

B&L heeft op het dak van het 1.000 m2 grote bedrijfspand in Hoogeveen totaal 110 zonnepanelen laten plaatsen. Deze panelen leveren per stuk 255 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 28.050 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-energie installatie naar verwachting meer dan 25.245 kWh stroom op. Dit is ruim voldoende om het bedrijf volledig te voorzien van groene stroom.

Volgens de Co2 omrekenfactor van Milieu Centraal reduceert B&L met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per Kwh, jaarlijks totaal 9088 kilo minder CO2.

Met deze zonnepanelen op ons magazijn, levert B&L een substantiële bijdrage aan een duurzamere wereld. En dat is niet het enige. De investering van het gehele project, is door Engeldot ook nog een keer geschonken aan Stichting Rusland Kinderhulp, Vrienden Voor Belarus.

Deze stichting begon in 1993 met het naar Nederland halen van kinderen uit Wit-Rusland (Belarus) als gevolg van de kernramp in Tsjernobyl. In de loop der tijd zijn ze uitgebreid met het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en ouderen in de gemeenten Senno en Sjoemilino in de regio Vitebsk in het noordoosten van Wit-Rusland.