De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Volgens de overheid is dit om extra druk op de al zwaar belaste

zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Afgelopen voorjaar hebben we met z’n allen geklapt voor de mensen in de zorg, komende jaarwisseling helpen we hen en onze handhavers door eenmalig geen vuurwerk af te steken.”

Het kabinet begrijpt natuurlijk dat het verbod erg teleurstellend is voor liefhebbers van vuurwerk. Binnenkort zal worden gecommuniceerd wat binnen de COVID-19 beperkingen mogelijk is rondom de aankomende feestdagen.

Door dit verbod wordt er dit jaar voor het eerst door B&L Verspreidingen helaas geen vuurwerkfolders verspreid. Wij hopen natuurlijk dat dit verbod eenmalig is en dat we dit allemaal moeten doen voor de bestrijding van het A-categorie Covid-19 virus…

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]