Herman Vrieling stopt met het verspreiden van kranten en folders

HOOGEVEEN, Eind april 2019 – “Na bijna 35 jaar heb ik mijn bedrijf Verspreidingsburo Vrieling gerund,” zegt Herman Vrieling (57). “Met plezier hoor. Maar nu heb ik besloten om het roer om te gooien.”

Vrieling-Nieuwleusen-stopt

Vrieling Verspreidingsburo stopt met huis-aan-huis werkzaamheden.

“De toenemende werkdruk, de veranderingen in verspreidingsland die er aan komen én de onzekerheden hierdoor voor mijn eenmansbedrijf, hebben mij doen besluiten om per 1 juni te stoppen.”

Herman maakt een switch die in verschillende opzichten veel raakvlakken heeft met zijn huidige werkzaamheden. Het werken met jeugd heeft Herman altijd heel erg leuk heeft gevonden bij zijn verspreidingsburo en omdat hij in 1983 zijn onderwijzersdiploma al heeft behaald, gaat hij als herintreder het onderwijs weer in.

Leraar worden

“Ik wil iets heel anders gaan doen, want ik heb behoefte aan iets meer vrijheid ” zegt Vrieling. Dat lijkt misschien tegenstrijdig, maar in je bedrijf kun je je ook gevangen voelen door de constante 24/7 werkdruk. “In het onderwijs sta je mede aan de basis van de toekomst van je leerlingen. Je kunt een positieve bijdrage leveren aan hun ontwikkeling en ze laten groeien in wie ze zijn en in alles wat ze leren. Bovendien is het leraarschap erg afwisselend, want elke dag is weer anders. Vanaf juni ga ik mij oriënteren op een baan in het onderwijs. De komende periode gebruik ik om mijn kennis van het onderwijs weer op te frissen en bij te spijkeren. Ik heb er enorm veel zin in.”

B & L Verspreidingen Hoogeveen

Vrieling heeft zijn verspreidingsburo verkocht aan B & L Verspreidingen uit Hoogeveen, al jarenlang een goede collega van hem. Vanaf week 23 pakken Maurice en Martijn Botter van B & L Verspreidingen de  verspreiding van kranten en folders op.
De vaste bezorgers blijven gewoon de gezichten in Nieuwleusen die de kranten en folders bezorgen. Maar vanaf 1 juni kan iedereen die een verspreidingsopdracht heeft of onverhoopt een bezorgklacht heeft, bellen naar tel. 0528-262850 of mailen naar info@uwverspreider.nl.